Zie foto’s. Musical DE 3 BIGGETJES in première!

Delen met je netwerk?

Vanmiddag vond de première van “De 3 Biggetjes” plaats in de Gentse Capitole. Op de roze loper schoven de BV’s aan voor de feestelijke opening. Bekijk hier het fotoverslag! Na het enorme succes van de hit-musical in 2003 en 2007 keert “De 3 Biggetjes” in 2024 terug naar de theaters. Dit keer kruipen Julia, Marthe en Hanne van K3 in de huid van de biggetjes: Knorri, Knarri en Knirri.

Studio 100 kent een sterke traditie van sprookjesachtige familiemusicals. Denk aan de grote successen van Sneeuwwitje, Pinokkio, Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, Robin Hood én Alice in Wonderland. Tijdens deze nieuwe versie van “De 3 Biggetjes” kunnen de fans van het eerste uur natuurlijk rekenen op een grote berg nostalgie. Maar ook de nieuwe generatie musicalliefhebbers kan zich zeker laten verrassen door het mooie verhaal, de iconische kostuums en de kleurrijke decors.

Het verhaal van de musical is een vervolg op het klassieke sprookje “De wolf en de drie biggetjes” en begint wanneer de boze wolf al oud is. Op een dag ontsnapten drie biggetjes uit de boerderij en de wolf, Baltimoor, wilde ze meteen opeten. De biggetjes waren hem te slim af: het eerste biggetje bouwde een huisje van stro, het tweede een van hout. Deze blies Baltimoor zo plat. Het huisje van de derde big kreeg hij echter niet omver, omdat het van steen was gemaakt. Zelfs na jaren en jaren blazen, kreeg hij de biggen nooit te pakken en lacht iedereen hem uit. Baltimoor wil alsnog wraak nemen op de derde big (de andere biggen zijn inmiddels verhuisd naar Italië en Frankrijk) en geeft zijn drie zonen de opdracht om haar drie dochters te vangen. Degene die hierin slaagt, krijgt als beloning de wolvenhoorn.

Cast

Michiel De Meyer, Gio Kemper en Louis Thyssen spelen de rollen van de wolven Willy, Waldo en Wuppert. Hun vader, wolf Baltimoor, wordt vertolkt door Peter Thyssen, die trouwens ook in het echte leven de vader van wolf Wuppert ofwel Louis Thyssen is. Walter Baele geeft gestalte aan de sluwe vos Loewie. Naast K3 zijn ook Marie Verhulst te zien zijn als het konijn Pluisje en Nurlaila Karim als Mama Big.

Momenteel zijn er al meer dan 160.000 tickets de deur uit en zijn er al heel wat voorstellingen uitverkocht.

“De 3 Biggetjes” te zien in Gent, Hasselt, Brugge, Antwerpen en Nederland.

Info & tickets: www.studio100.be

Foto: SVH