HET WITTE PAARD stelt haar ambitieus jaarprogamma 2024 voor

Delen met je netwerk?

Vandaag stelde Het Witte Paard de affiches van haar 2 zomershows voor. Tickets voor de nieuwe Zomershows van Het Witte Paard gaan al een tijdje over de toonbank, maar sinds vandaag hebben de shows ook een eigen gezicht. Ter gelegenheid van deze voorstelling ging Ben Van den Keybus, zaakvoerder van WP Hotels & Events en uitvoerend producent, verder in op de toekomstplannen van Het Witte Paard.

5 producties op jaarbasis

Wie aan Het Witte Paard denkt, denkt in eerste instantie aan de zomershows in Blankenberge. Ook dit jaar mag Het Witte Paard blijven rekenen op Jacky Lafon voor de middagshow ‘Jonger Dan Je Denkt’. Voor de avondshow ‘Hot Summer Night’ staan o.m. Sandrine, Patrick Onzia en Peter Thyssen garant voor een fantastische avond vol ambiance, muziek en internationale acts.

Na een eerste succesvolle editie, opent Het Witte Paard van 7 december 2024 tot 19 januari 2025 de deuren opnieuw voor een tweede editie van Winter Wonderland, een magisch totaalspektakel, met nationale en internationale artiesten.

Ben Van den Keybus kondigde ook aan dat de beslissing over een paasshow gevallen is. Vanaf zaterdag 5 april 2025 kan men in Het Witte Paard voor het eerst terecht voor een heuse paasshow volledig in Burlesque-stijl.

Het hele jaar door is er natuurlijk ook WP The Dinnershow, een avond topentertainment, op basis van de vertrouwde succesingrediënten: muziek en zang, spektakel en dans en een culinair 3-gangenmenu.

Nieuw creatief team

Voor deze verschillende producties wordt beroep gedaan op een nieuwe generatie theatermakers. Het nieuwe creatieve team bestaat uit de jonge regisseur Floris Devooght, die al eerder zijn strepen verdiende in de musical- en theaterwereld. Samen met muzikale leider Simon De Bauw en productieleider Martijn Claes is hij al enkele maanden druk in de weer. De teugels van het Witte Paard zijn voor het eerst volledig in handen van dit nieuwe team.

Samen met uitvoerend producent Ben Van den Keybus deden ze meermaals prospectie in het buitenland om de allerstrafste internationale acts naar Blankenberge te krijgen. Camilla Bevans blijft verantwoordelijk voor de choreografie. Samen met haar Vegas Showgirls staat zij aan de Europese top van het varieté genre. Last but not least blijft Elvira Van Bavinckhove vast verbonden aan Het Witte Paard als costumière met Théatrale Elvira.

Ben Van Den Keybus: ‘We doen er al jaren alles aan om ervoor te zorgen dat Het Witte Paard meegaat met zijn tijd door volop te blijven investeren en te vernieuwen. Ik voel dat de nieuwe creatieve frisse wind die dit jaar door Blankenberge waait, samen met de gevestigde waarden zal zorgen voor een onvergetelijke zomer!’

Wisselwerking WP Hotels & Events

Ben Van Den Keybus: ‘Normaal tel ik ieder jaar af naar de zomermaanden. Vanaf nu hoeft dit niet meer omdat we nu het hele jaar door shows in Het Witte Paard hebben. Voor ons is dit belangrijk om ook de wisselwerking met onze hotels te versterken. Bovendien organiseren we tegenwoordig ook vaker en vaker shows op maat voor bedrijven of groepen, die dan ook in onze hotels verblijven’.

Tenslotte weet Ben Van den Keybus ook te vertellen dat de horeca concessie van het Casino van Blankenberge aan WP Hotels & Events werd toegewezen, waardoor we hier niet alleen vaker producties van WP Hotels & Events zullen zien, maar ook seminaries en congressen tot 1.500 personen kunnen organiseren.

Foto: SVH