Na 18 jaar keert de legendarische voorstelling MARLENE terug naar het Antwerpse Fakkeltheater

Delen met je netwerk?

De wervelende theaterhit met in de hoofdrol internationale ster Sven Ratzke komt naar Antwerpen. Het muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich, de filmgodin en chansonnière vol mysterie en glamour, is op 4 en 5 mei 2024 te zien in het Fakkeltheater. De voorstelling “Marlene” van Pam Gems keert na 18 jaar terug naar de Rode Zaal. In 2006 speelde Leah Thys de rol van Marlene Dietrich ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Fakkeltheater.

Nederlandstalige versie van “Marlene”
Sven Ratzke brengt de Nederlandstalige versie van “Marlene”. De liedjes worden gezongen in het Duits en Engels. Deze voorstelling ging onlangs met veel succes in première in het Renaissance Theater te Berlijn. De voorstelling toert momenteel door Nederland en het Fakkeltheater krijgt de Belgische première.

Het icoon Marlene Dietrich
Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte ‘Go home Marlene!’ en ‘Verrader!’. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Een inkijk in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Sven Ratzke
Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling “Where are we now” over het leven en werk David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Internationale topproductie
Coproducent van “Marlene” is het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara.

PRAKTISCHE INFO -MARLENE – Sven Ratzke

 • MARLENE – Sven Ratzke
  Tekst van Pam Gems & Connie Palmen
  Regie door Guntbert Warns
  Kostuums van Ian Griffiths
  Met Sven Ratzke, Julia Herfst & Jetse de Jong
   
  4 mei 2024 om 20u00
  5 mei 2024 om 15u00
  Rode Zaal, Fakkeltheater – Antwerpen
   
  Tickets: € 32,00
  070 246 036 – www.fakkeltheater.be

Foto: SVH