VIV VAN DINGENEN in kortfilm NON GRATA

Delen met je netwerk?

Binnen enkele weken start Camerata Productions de opnames van NON GRATA, de kortfilm rond de mysterieuze verdwijning van de Dendermondse Zuster Gabrielle in 1982. De Dendermondse Zuster Gabrielle voerde immers een geheim onderzoek naar de seksuele uitspattingen en het financieel gesjoemel van haar overste kanunnik Gaston Mornie. Maar voor ze haar onderzoek kon overmaken aan de kerkelijke instanties verdwijnt ze spoorloos. Geregisseerd door Lennart Lemmens en een Vlaamse topcast met onder meer Viv Van Dingenen, Frank Focketyn en Michael Vergauwen moet “Non Grata” een esoterische thriller worden dat zich afspeelt binnen de krochten van de katholieke zuil.

De opnames gaan door van 1 tot 5 april 2024 en zullen plaatsvinden op verschillende locaties op de ruime regio. Zo strijkt de filmploeg neer op verschillende privélocaties in de regio maar ook bijvoorbeeld in de kelders van café “TIJL” en zijn er nachtopnames in “De Kleine Notelaar” in Vlassenbroek.

De film wordt gemaakt met steun van Sabam For Culture, Stad Dendermonde, BREEDbeeld, PlayRight+
Gemeente Buggenhout & DIJK92. De première is voorzien in november 2024.

Foto: SVH