Het gaat “Bliksemsnel” voor JÉRÉMIE VRIELYNCK

Delen met je netwerk?

Het gaat ‘BLIKSEMSNEL’ voor de nog maar 23-jarige artiest, acteur, songwriter/producer en muzikant Jérémie Vrielynck. De uitgeweken West-Vlaming woont ondertussen al enkele jaren met zijn vriendin in het Kempense Geel waar je hem bijna dagelijks vindt in zijn opnamestudio. Met o.a. Gers Pardoel, Sean Dhondt, Wim Soutaer, Isabelle Adam, … kwam daar al heel wat schoon volk over de vloer. Jérémie Vrielynck is een doorzetter, maar ook een werkpaard met werkdagen van gemiddeld 15 uur per dag. “Dit is waar ik als kind van droomde. Nog voor ik afstudeerde aan het Conservatorium Brussel investeerde ik al mijn spaarcenten  in de bouw van mijn muziekstudio zonder dat ik vooraf wist dat het zou draaien. Ondertussen zijn we ruim twee jaar later en is die sprong in het onbekende goed uitgedraaid. Op een stabiele manier gaat het ‘BLIKSEMSNEL’, een gegeven dat inspirerend werkte voor mijn nieuwe popsingle die net uit is. Naast het werken met en voor anderen en mijn musical, theater en tv-activiteiten ligt de focus ook nog op mijn solocarrière.” 

Jérémie Vrielynck combineert zijn activiteiten als singer-songwriter, muzikant en producer met musical, theater, tv en een succesvolle solocarrière. Op zijn vierde speelde hij al gitaar. Vrij snel kon hij basgitaar, piano, trompet en cornet toevoegen aan dat lijstje. Op zijn vijfde begon hij te acteren. Bij het brede publiek kwam Jérémie voor het eerst in beeld toen hij de rol van ‘Jasper’ speelde in de succesvolle Ketnet-musical ‘Kadanza’ die een verlengstuk kreeg in het theater en een eigen tv-reeks op Ketnet. Eind augustus (2015) kreeg ‘Kadanza’ goud voor de verkoop van meer dan 15.000 cd’s en dvd’s in Vlaanderen, inclusief een gouden bekroning voor de single ‘Bouw een brug’ die gezongen werd door Jérémie en Emma. “’Kadanza’ was een co-productie van Ketnet en Studio 100 die op mijn 13de meteen al veel deuren heeft geopend voor zowel tv-, theater- als musicalproducties. Ik ben mijn ouders ontzettend dankbaar dat ze mij hierin altijd hebben gesteund en nog steeds steunen. Samen met mijn zus, grootouders en mijn vriendin zijn ze nog steeds mijn grootste supporters,” zegt Jérémie Vrielynck. 

Selfmade-man

De basis voor zijn solocarrière, die hij jarenlang combineerde met een artistieke opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel legde hij zeven jaar geleden toen hij op z’n 18de deelnam aan ‘The Voice’. “Dat was het moment waarop ik besefte dat ik het fijn vond om als soloartiest mensen te raken met muziek. Ik heb toen mijn platenfirma opgericht en de juiste mensen gezocht die mij vandaag nog steeds omringen. De doorbraak volgde twee jaar later met ‘Alleen bij jou’. Deze werd bekroond met een Loftrompet voor ‘Doorbraak van het Jaar’ Ondertussen zijn we 10 Nederlandstalige popsingles verder waarvan er 7 in de top 10 stonden van De Vlaamse Ultratop 30. ‘Kom Jij Uit De Hemel Vallen’, het duet dat ik vorig jaar uitbracht met Kimberly Fransens is tot nu toe mijn meest succesvolle single. Twee jaar gelden mocht ik met ‘Als De Zon Schijnt’ het officiële Vlaanderen Feest-lied uitbrengen, samen met #LikeMe-artieste Sali Haidara, waar we bovendien ook nog een nominatie voor Zomerhit ’22 mee binnenhaalden. Allemaal mooie dingen waar ik, samen met de optredens op o.a. de Parkies-concerten en voorprogramma’s voor o.a. Flemming en Gers Pardoel, dankbaar op terugkijk,” zegt Jérémie Vrielynck. 

BLIKSEMSNEL

Met werkdagen van gemiddeld 15 uur per dag vliegt de tijd ‘BLIKSEMSNEL’ voorbij voor Jérémie Vrielynck, een wetenschap die hij ondertussen ook verwerkte in zijn nieuwe single. “Ik kan genieten van rust, maar dat moet niet te lang duren (lacht). Ik noem mezelf niet graag een workaholic, maar eerder iemand die het dagelijkse voorrecht heeft om op een gepassioneerde manier dingen te kunnen doen die hij leuk vindt. ‘Tijd’ is misschien wel mijn meest kostbare bezit. Je moet de tijd die je hebt nuttig besteden, want alles gaat ‘BLIKSEMSNEL’. Dat is in het kort de boodschap van mijn gelijknamige nieuwe single. Voor we goed en wel knipperen met onze ogen is er weer een massa tijd voorbijgevlogen. Mijn omgeving zegt vaak dat ik meer moet genieten van de dingen die ik al bereikte. Met het ouder worden lukt dat iets beter, maar ik ben daar zelf niet mee bezig. Ik leef meer ‘in het moment’ waardoor ik later pas besef hoe snel de dingen zijn voorbijgevlogen. ‘BLIKSEMSNEL’ heeft twee lagen. De duidelijke romantische kant van het verhaal. Maar ook een boodschap aan mezelf hoe ik graag bewuster in het nu zou willen staan.”

Musical 

Het voorjaar is goedgevuld, want naast de release van zijn nieuwe single ‘BLIKSEMSNEL’ speelt Jérémie Vrielynck volgende maand ‘Link Larkin’ in de musical ‘Hairspray’ en maakt hij tien jaar later weer zijn opwachting als ‘Fons’ in de remake van de Studio 100-musical ’14-18’. Net zoals Pommelien Thijs haar muziek combineert met acteren en #LikeMe combineert Jérémie de musicals met zijn solocarrière en zijn opnamestudio. “Ondertussen zit ik dagelijks in mijn studio waar ik creatief bezig ben met nieuwe muziek. Ik speel zelf heel wat instrumenten, wat een groot voordeel is bij het maken en opnemen van nieuwe nummers. Toen ik mijn opleiding aan het Brusselse Conservatorium succesvol beëindigde, heb ik de sprong gewaagd en ben ik voluit gegaan voor mijn creatieve passie. Op sommige momenten is het pittig en hard werken, maar ik beklaag het mij nog geen seconde. In alles wat ik doe wil mezelf voortdurend verbeteren. Ik ben jong, gretig en ambitieus. Elke dag proberen we beter te doen en blijf ik stap voor stap timmeren aan die carrière tot we een grote doorbraak kunnen binnenhalen. En ook daarna blijf ik hard doorwerken (lacht). De komende weken focussen we ons op de nieuwe single ‘BLIKSEMSNEL’. Als ik iets nieuws uitbreng, ben ik altijd benieuwd naar de mening van anderen. Aan de reacties uit mijn directe omgeving merk ik dat het een liedje is dat snel blijft hangen. Een radiovriendelijke, Nederpop ‘feelgood’-discosong die je graag hoort voorbijkomen, en die je ook  graag toevoegt aan je muzieklijstje voor eender welke stemming, zo omschrijf ik hem het best (lacht).” 

De nieuwe Jérémie Vrielynck-single ‘BLIKSEMSNEL’ verscheen op JV Records/House of Entertainment en is digitaal beschikbaar.

Foto: SVH