SERGIO QUISQUATER verrast met nieuwe Nederlandstalige single “Bang en Verscheurd”

Delen met je netwerk?

Dat showman par excellence Sergio Quisquater van alle markten en muziekgenres thuis is, is al lang geen geheim meer. Toch weet hij telkens weer te verrassen met elke nieuwe release. Na de aanstekelijke recente Dance Wave singles ‘Supermagnifique’ en ‘Someday’, maakt Sergio opnieuw een uitstapje naar het Nederlandstalige lied. En hoe! De gloednieuwe ballad ‘Bang en Verscheurd’ krijgt door de kwetsbare, openhartige tekst van Bart Herman gegarandeerd iedereen stil en zet door de sfeervolle productie van Yannic Fonderie en Sergio zelf nog maar eens zijn straffe vocale kwaliteiten in de verf. 

Met de oer-Sergio van Vlaanderen wordt het nooit saai. Energie en humor met hopen, nooit een blad voor de mond, en zeker niet bang om met zichzelf te lachen. Mag het dan een wonder heten dat de man zo populair is en blijft? Ook op muzikaal vlak verveelt hij nooit, solo tophits als ‘Alleen bij jou’, ‘Ik ben Sergio’, ‘Je Eigen Leven’, “Cowboy Billy’, ‘Een nieuw Begin, He Ho’ (met Sam Gooris) en recent nog ‘Supermagnifique’ en ‘Someday’ gaan van pop tot de eigen ‘dance wave’-stijl, naar Nederlandstalige ballads en onversneden carnavalshits. Samen vlotjes over 2 miljoen Spotify streams, en dan hebben we de pre-streaming 90-successen van Touch Of Joy nog niet meegerekend…

In de recentste singles ‘Supermagnifique’ en ‘Someday’ kon Sergio zijn voorliefde voor de 80s kwijt, en nu is het terug tijd voor Nederlandstalig werk. “Ik hou van afwisseling, en mijn publiek ook. Veel mensen vroegen al een tijdje: ‘Hé Sergio, wanneer ga je nog eens een Nederlandstalige single uitbrengen?’, en daar wou ik graag gehoor aan geven, maar alleen als het écht de moeite was natuurlijk” aldus de sympathieke ereburger van Lubbeek. En of de nieuwe single de moeite is. De doorleefde, bloedeerlijke tekst van ‘Bang En Verscheurd’ mag meesterschrijver Bart Herman tot zijn beste werk rekenen, en in de ingetogen productie van Yannic Fonderie en Sergio kan je zelfs een zweempje ‘Philadelphia’ ontwaren van The Boss. Of hoe de ene baas knipoogt naar de andere…

‘Bang En Verscheurd’ is meer dan een single, het is een Sergio zoals je hem nog niet eerder hoorde. En toch past het perfect in ’s mans oeuvre. Sergio is een fenomeen, niets meer of niets minder!  

De nieuwe single ‘Bang En Verscheurd’ van Sergio Quisquater verschijnt op het Fidello label en is nu overal digitaal beschikbaar.

Foto: SVH