Aarschotse zanger-accordeonist JOHAN VEUGELERS gaat ‘overkop’ op weide van Werchter

Delen met je netwerk?

Afgelopen week ging de 36-jarige Aarschotse zanger-accordeonist Johan Veugelers, bekend van o.a. ‘Koffie Koffie Hier’ en ‘Trein Gemist’ letterlijk overkop op de weide van Werchter. “Met de release van mijn nieuwe single ‘Wereld op z’n kop’, die op vrijdag 19 april verschijnt, wilden we dat gegeven graag letterlijk in beeld brengen in de videoclip (lacht). Na een brainstorm met mijn team hebben we contact opgenomen met Stefan Kerkhofs van de Fun Group en gevraagd of die met zijn ‘Space Bikes’ niet wou afkomen naar de weide van Werchter. Aan de bekende North West Walls, de containerkunstwerken van curator Arne Quinze, zijn we op de betonnen vloer gaan draaien. Last-minute kregen we toelating en vonden we ook nog waaghalzen die het aandurfden om samen met mij enkele rondjes overkop te gaan. Stroom hadden we gelukkig niet nodig, maar je moet wel blijven trappen als je niet wil blijven hangen (lacht). Ik heb geen stevige kuiten, maar door de optredens wel een behoorlijk goede conditie,” zegt Johan Veugelers breed glimlachend. Het eindresultaat van de opnames is vanaf 19 april te zien, samen met de release van Johan zijn nieuwste single ‘Wereld op z’n kop’. Eén week later, op zaterdag 27 april is Johan opnieuw de blikvanger van en drijvende kracht achter ‘Ambiance XL’, met dit jaar gastoptredens van o.a. Willy Sommers, Sam Gooris, Jettie Pallettie en Laura Lynn.

Meer info vind je op www.ambiancexl.be

Foto: BVH