Ontdek nu de Vlaamse stemmencast van INSIDE OUT 2

Delen met je netwerk?

Disney en Pixars “Inside Out 2” keert terug naar het hoofd van kersverse tiener Riley, net op het moment dat het Hoofdkwartier een plotse sloop ondergaat om plaats te maken voor iets totaal onverwachts: nieuwe emoties! Samen met Plezier (stem van Linde Merckpoel), Woede (stem van Stany Crets), Verdriet (stem van Veerle Dobbelaere), Angst (stem van Jonas Van Geel) en Afkeer (stem van Tatyana Beloy) zijn dit emoties die perfect passen bij de tienerjaren.

De groep nieuwkomers bestaat uit:

  • Onzekerheid (stem van Jolien Praet), de eerder aangekondigde nieuwe emotie die alles in het hoofdkwartier en daarbuiten door elkaar zal schudden. Onzekerheid is een bundel nerveuze energie en zorgt er enthousiast voor dat Riley op elke mogelijke negatieve uitkomst is voorbereid.
  • Jaloezie (stem van Steffi Mercie) is altijd jaloers op alles wat de anderen hebben en ze is niet bang om erover te zeuren.
  • Ennui (stem van Ella Leyers) kan het allemaal niets schelen. Verveeld en lusteloos met een goed geoefende eyeroll voegt Ennui de perfecte hoeveelheid tienerapathie toe aan Rileys persoonlijkheid, telkens ze daar zin in heeft.
  • Verlegenheid (stem van Gerben Tuerlinckx) houdt ervan om zich gedeisd te houden, wat niet gemakkelijk is voor deze stevige jongen met een felroze kleur.

In de Vlaamse versie verleent Maxine Janssens haar stem aan Riley Andersen die op het punt staat naar de middelbare school te gaan. Lani Lauwers is de stem van Valentina “Val” Ortiz, een hockeyspeler op de middelbare school naar wie iedereen, inclusief Riley en haar vrienden, opkijkt. Bieke Ilegems en Pieter Klinck spreken Riley’s vader en moeder in. Marie Wuyts en Jo Leyers verzorgen de stemmen van Riley’s besties en Soe Nsuki spreekt de stem in van Coach Roberts die aan het hoofd staat van een zomerhockeykamp. De stemmencast bestaat verder uit Sander Gillis, Tim Saey, Dries De Vis, Pieter Jan De Paepe, Johan De Paepe, Liesbeth De Wolf, Christel Domen, Cathy Petit, Karina Mertens, Lotte Heuten, Moora Vander Veken en Lotte De Clerck. 

De regie van de Vlaamse dub is onder leiding van Karina Mertens, met vertaling door Dominique Sijs.

De film is geregisseerd door Kelsey Mann en geproduceerd door Mark Nielsen met een score van Andrea Datzman. “Inside Out 2” is vanaf 19 juni exclusief in de bioscoop te ontdekken.

Foto: bekendvlaanderen.be