Barbara Dex pakt uit met “Porselein”

Delen met je netwerk?

Op 25 juni is het precies vijftien jaar geleden dat Yasmine overleed. Om de Vlaamse zangeres te vieren en haar muzikale repertoire in de kijker te zetten, heeft Barbara Dex de uptempo hit ‘Porselein’ in een breekbaar, ingetogen jasje gestoken. De straffe zangeres nam de song op met een symfonisch orkest, zoals ze ook deed met andere nummers op haar laatste album ‘Dex in ’t Groot’. Hiervoor werkte ze opnieuw samen met Jo Mahieu en Michel Bisceglia. ‘Porselein’ werd geschreven door wijlen Stefaan Fernande.

Barbara Dex: “Deze ingetogen versie van ‘Porselein’ is mijn eerbetoon aan een heel goede vriendin, een fantastische vrouw en een groot talent. Yasmine is helaas veel te vroeg van ons heengegaan. Het gemis is nog steeds groot na zoveel jaren.”

Deze zomer is Barbara Dex te zien op tal van podia in Vlaanderen. Vanaf september herneemt ze haar theatertour ‘Dex in ’t Groot’, waarmee ze nog tot maart volgend jaar te zien is. Afsluiten doet de artieste in de Roma op zondag 9 maart.

Foto: bekendvlaanderen.be