Instrumentalist YVAN GUILINI strikte deze Kampioen in de videoclip van zijn nieuwe single ‘Libertad Tango’

Delen met je netwerk?

Scoort instrumentalist Yvan Guilini, bekend van de wereldhit ‘Winter Memories’, straks een zomerhit met de remix van ‘Libertad Tango’? “De reacties uit het buitenland zijn alvast overweldigend”, zegt zijn dochter en platenbaas Carolina van Game Records enthousiast. De ‘tango van de vrijheid’, die je in de originele versie ook terugvindt op Yvan z’n recente studioalbum ‘Music Forever’, krijgt nog een extra laagje met de internationale videoclip. Daarvoor werden er beelden gedraaid in Spanje, maar ook in het Antwerpse Lillo en Wenduine, waar plots ook een bekende Kampioen opdook. 

Internationaal

Als je ‘The master on the keyboards’ in de studio bezig ziet, is er nauwelijks een spatje verval op zijn energie. Nochtans combineert de 78-jarige West-Vlaamse Yvan Guilini nog steeds een zware job in de bouwsector met de muziek. “Zolang mijn gezondheid het toelaat blijf ik nieuwe liedjes maken”, zegt hij met een kamerbrede glimlach. De remix-versie van zijn nieuwste single ‘Libertad Tango’ is daar weer een mooi voorbeeld van. 

In een eigentijds jasje laat hij iedereen meegenieten van een instrumentale, tijdloze song waarmee hij mikt op de zomermaanden. “Aan de vele reacties die ik krijg via sociale media merk ik dat wat ik maak weer hip is. Niet alleen een oudere generatie, maar ook jongeren worden geraakt door de warme klanken die de nummers uitstralen. Dat zie en voel je ook in de videoclip die qua beeldvoering perfect past in onze beeldcultuur. Om het scrollen, liken en delen plezant te maken, hebben we beelden gedraaid op drie locaties. Het koppel danst op Spaanse bodem een strakke choreografische ‘vrijheidstango’. In Lillo, aan de oevers van de Schelde, zie je mij weer aan het werk. Daar, in de haven, kom ik tot rust. Het is een plek waar ik mij thuis voel en die doorheen de jaren ook een stukje van mezelf werd.” 

Kampioen

Als absolute uitsmijter voor de ‘Libertad Tango’-videoclip, die gedraaid werd door regisseur Tom De Troetsel (CamaraWorks), is er ook nog de opvallende verschijning van zanger-muzikant Marijn Devalck. De man die bij het grote publiek al jaren door het leven gaat als ‘Balthazar Boma’ uit FC De Kampioenen, heeft immens veel respect en bewondering voor het muzikale meesterschap van Yvan Guilini. “Samen met drummer Chris de Brakeleer, gekend als ‘de patron’ en saxofonist John Snauwaert, was Marijn begin vorig jaar mijn ‘mistery-guest’ als gitarist op het uitverkochte concert dat ik gaf in Wenduine. Dat was het eerste optreden in 30 jaar, maar het was er wel kroket op (lacht). Ik ken Marijn van in de tijd dat hij als Marino Falco muziek uitbracht. Tijdens ons optreden zong hij voor mij de ‘Unforgettable’-klassieker als eerbetoon. Een mooi moment, net als de warme woorden die hij over mij en mijn muziek deelde met het publiek. Dat raakte mij enorm”, zegt Yvan Guilini geëmotioneerd. 

Yvan Guilini’s remix-versie van ‘Libertad Tango’ verscheen op Game Records en is nu digitaal beschikbaar. De videoclip kan je bekijken op zijn YouTube-kanaal

Foto: bekendvlaanderen.be