Zie foto’s. Film THE CHAPEL in première

Delen met je netwerk?

Vrijdagavond ging  de vijftiende  editie van het Filmfestival Oostende van start. De première van “The Chapel”, de nieuwe van Dominique Deruddere gaf het feestelijke startschot. En dat lokte heel wat bekend en mooi volk naar de rode loper te Kinepolis Oostende. Bekijk hier het fotoverslag!

“The Chapel” vertelt het verhaal van de tweeëntwintigjarige virtuoze pianiste Jennifer Rogiers die deelneemt aan de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de ‘Muziekkapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. De film volgt Jennifer, die lijdt aan de stress van de competitie en het sociaal isolement en volledig de pedalen kwijt raakt.

Voor zijn tiende fictiefilm verzamelde Deruddere een ensemble van Vlaams talent. De jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï (‘Yummy’) neemt de hoofdrol voor haar rekening terwijl Kevin Janssens (“De Patrick”, “Twee Zomers”) en Ruth Becquart (“Clan”, “Chaussée d’Amour”) de vader- en moederrol vertolken. Andere Vlaamse toppers zijn Ina Geerts (“Muidhond”), Tine Reymer (“De Premier”), Willy Thomas (“De Premier”), Josse De Pauw (“De Patrick”) en Abigail Abraham (“Kom hier dat ik u Kus”). Voor de rollen van de laureaten koos Dominique voor internationaal talent met o.a. de Oekraïense Zachary Shadrin, de Britse Yumiko Funaya en de Franse Anton Kouzemin en Thomas Silberstein. 

Een film over één van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld en de combinatie van zowel een nationaal als internationale cast en crew geven de film een grote internationale uitstraling. 

“The Chapel” is een coproductie van Bart Van Langendonck van Savage Film (“Rundskop”, “Le Fidèle”, “De Patrick”) met het Waalse productiehuis Tarantula. Paradiso België brengt de film vanaf 8 februari 2023 in de Belgische zalen. “The Chapel” kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Screen Brussels), le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Streamz, Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering.

Info: www.filmfestivaloostende.be

Foto: SVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *