FILIP PEETERS schittert in nieuwe fictiereeks ASSISEN

Delen met je netwerk?

De nieuwe reeks pakt alvast uit met een cast om u tegen te zeggen. Onder meer Filip Peeters, Ben Segers, Geert Van Rampelberg en Gilda De Bal maken hun opwachting in “Assisen” op Play4 en GoPlay.

Een moordzaak, een slachtoffer, een beschuldigde, een getalenteerd advocaat en een beenhard Openbaar Ministerie. En de jury, die wordt gevormd door het publiek, de kijker, de mensen thuis. Dat zijn alle ingrediënten voor de nieuwe interactieve fictiereeks Assisen.

In de eerste aflevering maken we kennis met de jonge ballerina Eveline Van Laecke, die auditie doet bij de danscompagnie van topchoreograaf Samuel Indria. Hij is onder de indruk van haar uitstraling en talent, en geeft haar een plekje in zijn dansgezelschap. Het duurt niet lang of de twee beginnen een passionele affaire.

Flash forward naar 14 jaar later: op de avond van de première van zijn nieuwste creatie Heavy Heart wordt Samuel Indria vermoord teruggevonden achter de schouwburg. Eveline Van Laecke, die werd gevonden naast het lichaam, is de voornaamste verdachte in het onderzoek. Drie jaar later staat zij terecht voor de moord op haar mentor en geliefde.

Eveline wordt verdedigd door strafpleiter Bregt Craps, die het in de rechtbank opneemt tegen procureur-generaal Anna Senden. Op de eerste dag van het assisenproces wordt duidelijk dat Eveline Van Laecke een zeer sterk motief had om Indria te vermoorden. Ze werd recent door hem aan de kant geschoven voor een jongere danseres. Van Laecke houdt echter haar onschuld vol, en geeft op vraag van de voorzitter meer informatie over de verdachte omstandigheden van het overlijden en haar relatie met het slachtoffer. Uit haar getuigenis blijkt dat Indria geen onbesproken blad was. Hij kwam in het verleden al eens in opspraak toen zijn beste vriend en fysiotherapeut van de compagnie veroordeeld werd voor grensoverschrijdend gedrag. Van Laecke neemt de jury mee naar de dag van de première, waarin we ook de andere medewerkers van het dansgezelschap en het gezin van Samuel Indria leren kennen: zijn vrouw Sanderijn, zijn zoon Olivier, en zijn ouders Henri en Marie-Claire. Ieder van hen ziet op de avond van de première hoe Eveline Van Laecke en Samuel Indria in het openbaar ruzie maken. Maar niemand weet wat er daarna exact gebeurd is. ​

Assisen is een nieuw, interactief tv-concept. Zes weken lang volgen de kijkers deze fictiereeks als jurylid, waarna zij mogen beslissen over het lot van de beschuldigde Eveline Van Laecke. Van aflevering 7 zijn twee versies gedraaid: in de ene wordt Eveline schuldig, in de andere onschuldig verklaard. Welke versie zal worden uitgezonden hangt af van het verdict van de kijker. In de laatste aflevering volgt dan de ware toedracht, en weet de kijker of zijn vermoeden juist of fout was.

Assisen onderzoekt daarnaast ook innovatieve manieren om de hedendaagse tv-kijker meer dan ooit bij een fictiereeks te betrekken, met extra beleving, zowel op televisie als via sociale media, podcasts, een blog en een forum.

Het interactieve luik biedt een extra laag, zodat de kijker – als hij dat wil – ook actief mee kan speuren en extra info kan vergaren. Daarom werd er ook een extra personage in het leven geroepen: Eliza Beekmans (gespeeld door actrice Katrin Lohmann).

Eliza onderzoekt als gerechtsjournaliste de zaak ten gronde, via haar feedback & interviews kunnen kijkers in de week na elke aflevering heel wat extra info vergaren via haar kanaal hetverdict.be. De website gaat vanaf de eerste aflevering online. Deze website is de basis, het verzamelpunt van het interactieve luik.

Vanaf 8 februari, elke woensdag om 21.00 te zien op Play4 en GoPlay.

Foto: SVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *