In beeld. MATHIAS VERGELS en FRANCISCO SCHUSTER geven de aftrap voor een krokusvakantie vol jeugdfilms!

Delen met je netwerk?

Gistermiddag werd er feest gevierd in Kinepolis Antwerpen. De 35ste editie van het JEF festival werd geopend met de feestelijke Belgische première van de animatiefilm Titina, in aanwezigheid van de Vlaamse stemmencast waaronder o.a. Charlotte Leysen en Pieter-Jan De Paepe, festivalambassadeurs Mathias Vergels en Francisco Schuster  en Antwerpse schepen van cultuur Nabilla Ait Daoud. 

Samen zetten ze de toon voor een krokusvakantie met elke dag jeugdfilm. Met filmpremières en beleving op maar liefst 26 locaties in Vlaanderen. Goed voor 257 vertoningen. En in festivalcentrum Antwerpen een theaterperformance, primeurs van games en audiovisuele installaties en een virtual reality cinema bovenop!

In de prachtige animatiefilm Titina volgen we het zo goed als waargebeurd verhaal over een hondje en de bekende ontdekkingsreizigers Umberto Nobile en Roald Amundsen. Herbert Flack, Charlotte Leysen, Pieter-Jan De Paepe, Mona Van Eden verzorgen de stemmencast en Sara Gracia Santacreu stemregie. Titina is een Noors-Belgische coproductie van het Belgische Vivi Film en de Noorse Mikrofilm. De hele productie gebeurde in België bij het Brusselse Studio Souza en het Gentse Lunanime, wat redelijk uniek is. Titina is tijdens het festival nog in avant-première te zien in Brugge, Gent en Kortrijk en vanaf 29 maart in de bioscopen. 

Stemmencast van Titina (Pieter-Jan De Paepe, Charlotte Leysen, Mona Van Eeden) met stemmenregisseur Sara Gracia Santacreu en Belgische producent Viviane Vanfleteren (Vivi Film). © SVH

Na dit grote openingsfeest is het festival gedurende een week toegankelijk voor scholen. En van 18 t.e.m. 26 februari is het aan het grote publiek. Tijdens de krokusvakantie genieten families van de meest diverse jeugdfilms in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven, Hamme en Roeselare. Kinderen en jongeren kunnen meestemmen op hun favoriete film, films leren maken in de workshops, zich onderdompelen in de wereld van augmented reality in het XL-Medialab, zich laten meevoeren in de theatrale wereld van Muurman in de Opera van Antwerpen, en nog zoveel meer.

Info & tickets: www.jeffestival.be

Foto’s: SVH