Bekend Vlaanderen genoot van het CAVALLUNA-paardenspektakel “Secret of Eternity”

Delen met je netwerk?

Het voorbije weekend kon je in het Antwerpse Sportpaleis terecht voor drie voorstellingen van het wereldvermaarde paardenspektakel CAVALLUNA. Na het succesvolle ‘CELEBRATION’ vertelde creatief directeur Klaus Hillebrecht in ‘Secret of Eternity’ het verhaal van Mamey, de mooie dochter van een inheemse stam, en Joaquim, de boerenzoon, die samen op avontuur gaan om de steen der eeuwigheid terug te brengen naar de plaats waar hij thuishoort. Met meer dan 60 paarden, hun ruiters en een internationaal dansgezelschap, werden opnieuw alle registers opengetrokken. Net als de vele andere toeschouwers, genoot ook bekend Vlaanderen zaterdagnamiddag, vaak samen met hun kroost, mee van de adembenemende voorstellingen. O.a. Yannick De Coster (‘Dertigers’), Yemi Oduwale (‘Thuis’, ‘Dertigers’), Lien Van de Kelder, Peter Vanlaet en Kim Debrie zagen dat het meer dan goed was. “Als je een beetje kennis hebt van paarden, dan kan je hier alleen maar bewondering voor hebben”, liet de herstelde actrice en notoir paardenliefhebster Martine Jonckheere zich na afloop van de show ontvallen. 

Cohesie
“Ik ben verbluft en verbaasd”, zegt ‘Thuis’ en ‘Dertigers’-acteur Yemi Oduwale over de nieuwste ‘Secret of Eternity’-tour van het paardenspektakel CAVALLUNA. “De cohesie tussen de dieren, de ruiters en het licht is prachtig. De mensen die de stallen hebben bezocht en de entourage bevestigen mij dat de dieren in deze voorstellingen ook echt gelukkig zijn, iets wat ik persoonlijk heel belangrijk vind. We waren onder de indruk wanneer we zagen hoe de mensen op en af hun paarden springen. De salto’s, de splits, ja het is echt straf.” 

Afwisseling
“Voor mij is dat pure magie. Het doet me denken aan Cirque du Soleil. Er zitten acrobaten tussen, echt stuntmannen. Als je ziet hoe die mensen met de paarden omgaan, dat is grote liefde. Zeker als je een paard zo ver kan krijgen dat ze met zes naast elkaar jumping doen. Onwaarschijnlijk, ik krijg er nog kippenvel van. Als je een beetje weet van paardrijden, dan kan je er alleen maar veel bewondering voor hebben. De muziek is prachtig. De stille momenten in de voorstelling werden gedragen door het drama. Er is ook veel afwisseling. Ik ben zelf fan van de romantische passages, die vind ik heel mooi. Net als hoe ze met een zesspan de paarden zo mooi onder controle houden. De paarden doen deze stunts, omdat ze allemaal met veel liefde worden behandeld. Dat hebben we ook gezien tijdens de stallentour, backstage voor aanvang van de voorstelling. Stuk voor stuk zijn dat geen ruiters, maar paardenfluisteraars die de paarden altijd op hun gemak stellen. Ik ga er goed van slapen, zo zalig was het!” stelt actrice Martine Jonckheere. 

Het mooie aan CAVALLUNA is dat het nooit gaat vervelen. “Het is de derde keer dat we dit gezelschap zien, telkens met een andere voorstelling, maar het blijft adembenemend. Het zijn geen mensen, maar eerder artiesten en acrobaten die op, naast en onder de paarden zitten. Voor mij en mijn dochter waren de appaloosa’s het schatigste”, zegt radiopresentatrice Kim Debrie. 

“Het blijft verbazen”, bevestigt zanger Peter Vanlaet. “Twee jaar geleden zagen we al eerder een CAVALLUNA-show, maar met deze ‘Secret of Eternity’ zetten ze weer iets straffer neer. Vooral de laatste act van het eerste deel, waarbij de paarden door de waterstralen rijden, is heel bijzonder.” 

Manon Claeys
Paralympisch ruiter en meervoudig medaillewinnares Manon Claeys blikt als ambassadrice van ‘CAVALLUNA – Secret of Eternity’ met een goed gevoel terug op de voorbije maanden én de voorstellingen: “Ik ben nog aan het nagenieten van de vele bezoeken de voorbije maanden aan enkele maneges en evenementen, waar we overal enthousiast werden onthaald. Vooral het stuntrijden in deze voorstellingen is bijzonder. Ik heb soms al wel eens moeite om op mijn paarden te blijven zitten (lacht), maar als je ziet wat ze hier allemaal kunnen. De act van Laury Tisseur was heel straf. Doe het maar een keer, op twee paarden staan en er vier voor u ondertussen laten springen. Het was ook knap wat die ezel deed: een Spaanse pas laten zien en een stukje passage, iets waar veel mensen met paarden de tanden op stuk bijten, laat staan met een ezel.”

Op zaterdag 16 maart (14u00 en 19u00) en zondag 17 maart (15u00) 2024 kan je in het Antwerpse Sportpaleis terecht voor de voorstellingen van het gloednieuwe ‘CAVALLUNA – Land of a Thousand Dreams’. Info en tickets vind je op www.cavalluna.com

Foto’s: SVH