MARC BOON werkt aan gloednieuw totaalspektakel “#M – Beeld van Bezieling”

Delen met je netwerk?

Gloednieuw totaalspektakel ‘#M – Beeld van Bezieling’ palmt in mei 2024 Markt Lede in

De Leedse processie met eeuwenlange traditie kreeg in 2019 een ware remake. Inspiratie, bezieling en begeestering werden omgevormd tot een imposant totaalspektakel (meer dan 250 medewerkers). Het succes van ‘#M – Beeld van Liefde’, met 4 volledig uitverkochte voorstellingen en Lucas Van den Eynde in de hoofdrol, was overrompelend. Het enthousiaste publiek sprak van een zelden geziene beleving in Lede en ruime omgeving. Een nieuwe, vijfjaarlijkse traditie was geboren.

Het organiserende Processiecomité Lede houdt, in samenwerking met het gemeentebestuur van Lede en Parochie St Martinus Lede, woord. In mei 2024 zal het marktplein van de gemeente opnieuw, dit keer voor 2 weken, ingenomen worden door een gloednieuw, verbluffend massaspektakel. 

In ‘#M – Beeld van Bezieling’ wordt het aangrijpende verhaal gebracht van de Leedse Colette Van Cauter. Na het afleggen van haar kloostergeloften, vertrok Colette als zuster Lambertine op missie naar Brazilië in 1896. Daar zou ze meer dan twintig jaar lang werken in weeshuizen, met speciale aandacht voor melaatse kinderen. Ze kreeg zelf lepra en overleed in 1930 aan de gevolgen van deze ziekte. De vergelijking met haar heilig verklaarde landgenoot pater Damiaan is dan ook niet vergezocht.

Regisseur Marc Boon tekent opnieuw present voor scenario, concept en spelleiding. Net als in 2019, toen Lucas Van den Eynde de hoofdrol vertolkte, zullen bekende namen uit de Vlaamse acteerwereld het hoge woord voeren in ‘#M – Beeld van Bezieling’. (De cast wordt later bekendgemaakt).

Meewerken aan dit totaalspektakel

Zoals ook bij de vorige productie het geval was, worden er weer een massa enthousiaste vrijwilligers gezocht om mee te werken en actief deel te nemen aan dit verbindende #M-spektakel. Van acteren en figureren, over technische ondersteuning (decor, kostuums, licht, geluid, …) tot productionele voorbereiding (promotie, IT, sponsoring,…). Vanaf heden kunnen mensen zich hiervoor aanmelden via de website www.beeldvanbezieling.be of per mail via info@beeldvanbezieling.be . 

Ervaring is geen vereiste, iedereen met een positieve wil, gedrevenheid en bezieling is meer dan welkom!

Foto: SVH