Tweede ARNO HOMMAGE concert in Kursaal Oostende

Delen met je netwerk?

Vorig jaar verloor ons land, onze stad een absolute legende: Arno Hintjens, Oostendse Brusselaar, podiumbeest, enfant terrible van de Belgische muziek, ‘le plus beau’, … Met één been in Oostende en één been in Brussel uitte Arno zijn liefde voor beide steden. De liefde was wederzijds: zowel in Oostende als in Brussel werd Arno tot ereburger gehuldigd. 

Begin 2022 stond Arno voor een laatste keer op zijn geliefde podia in Kursaal Oostende en de AB.

Arno stelde toen de vraag aan de programmator van de AB of er na zijn heengaan een waardevol eerbetoon opgezet kon worden in zijn geliefde zalen, nl. Kursaal Oostende en AB. Het moest een waardevol eerbetoon worden met een line up van artiesten die zijn absolute zegen kregen. Een affiche bestaande uit muzikanten met wie hij in het verleden muziekgeschiedenis schreef, recent gloedvol samenwerkte of die hij simpelweg bewonderde.

Die goedgekeurde lijst kreeg – in nauw overleg met Arno – op opvallend korte tijd vorm. Arno wist namelijk altijd wat hij wou. En die Arno-approved list werd in overleg met Arno’s rechterhand en bassist Mirko Banovic, zijn vriend Danny Willems en manager Cyril Prieur zo goed als mogelijk gerealiseerd.

Na het uitverkochte concert op donderdag 22 juni, volgt er een extra concert op woensdag 21 juni.

“Arno zal bij vele Oostendenaars altijd in het hart blijven zitten. We zijn dan ook heel trots op de samenwerking met de AB en om deze prachtige Arno Hommages in het Kursaal te kunnen aankondigen.” – Burgemeester Bart Tommelein.

Op 21 juni tekenen de volgende artiesten alvast present om hun steentje bij te dragen aan dit prachtige eerbetoon: Ad Cominotto, BJ Scott, Jane Birkin, Jean-Marie Aerts, Marie-Laure Beraud, Melanie De Biasio, Patricia Kaas, Pieter-Jan Desmet, Roland, Serge Feys, Stef Kamil Carlens, Stijn Meuris, Wim Vandekeybus.

Het belooft een prachtig eerbetoon te worden voor ‘le plus beau’.

Praktische informatie

Extra concert “Arno Hommage” op woensdag 21 juni 2023 om 20u00.
Ticketprijzen: €50 – €45 – €40 – €35
Aanvang verkoop: woensdag 29/03 om 10u00
www.kursaaloostende.be

Foto: SVH