Zie foto’s. POCAHONTAS – DE MUSICAL in première in Antwerpen

Delen met je netwerk?

Zaterdagnamiddag is “Pocahontas”, de eerste grote musical van het nieuwe productiehuis Backstage Producties in wereldpremière gegaan in Antwerpen. Bekijk hier het fotoverslag! Nog tot en met 16 april zullen onder meer Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Gio Kemper, Gina Brondeel, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen, Iyayi Van Brussel en Stijn Proesmans in deze prachtige familiemusical te zien zijn in het Antwerpse Theater Elckerlyc.  Op 13 en 14 mei staan ze op het podium in de Gentse Capitole.

“Pocahontas” vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Gio Kemper, Gina Brondeel, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen, Iyayi Van Brussel en Stijn Proesmans leveren een topprestatie op het podium, ondersteund door een bijzonder energiek en veelzijdig ensemble. De ene spannende scène wisselt de andere af in een flitsend tempo. Het publiek krijgt een adembenemende voorstelling te zien, waarbij de vocale hoogstandjes, straffe choreo’s en de schitterende beeldzetting via een led wall zorgen voor de ultieme musicalbeleving. Producenten James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier leveren hiermee hun vijfde voorstelling af in het eerste theaterseizoen van Backstage Producties. 

POCAHONTAS DE MUSICAL naar script van Tijl Dauwe, met muziek van Sam Verhoeven en choreografie door Björk Gunnarsdottir.

Info & tickets: www.backstage-producties.be

Foto: SVH