MERHO wordt 75 en dat mag gevierd worden

Delen met je netwerk?

Om de 75ste verjaardag van Merho te vieren, wil Standaard Uitgeverij een integrale collectie van de Kiekeboes uitbrengen. Dit volgens de formule van een crowdfunding actie, zoals eerder ook al gebeurde voor Suske en Wiske, Urbanus en Jommeke. Op enkele dagen tekenden al meer dan 400 fans in op de campagne, die loopt tot 7 juni 2023.

Rob Merhottein, bij het grote publiek beter gekend als Merho, blaast op 24 oktober 75 kaarsjes uit, en dat mag gevierd worden! Want Merho is natuurlijk de geestelijke vader van de Kiekeboes, een reeks waaraan hij meer dan 45 jaar geleden begon, en die hij nooit meer losgelaten heeft. En terecht, want het is de populairste stripreeks van Vlaanderen!

Zowel voor fans van het eerste uur die de reeks kapot gelezen hebben, als voor jongere generaties is dit een unieke kans om in één klap de hele reeks van de Kiekeboes in huis te halen, inclusief het album dat in september zal verschijnen. Eerdere acties rond Suske en Wiske, Urbanus, Jommeke en De Geuzen werden positief onthaald.

CEO Kris Hoflack: “Het belang van een auteur als Rob kan moeilijk overschat worden. Hij leerde de stiel in de studio van Willy Vandersteen (waarvan weleens beweerd wordt dat hij zijn volk strips leerde lezen) en gaf er een geheel eigen draai aan. Er is geen enkele reeks die zo goed de tijdsgeest en maatschappelijke thema’s vat als de Kiekeboes. Homoseksualiteit, klimaatopwarming, cancel-cultuur, … het komt allemaal op een heel natuurlijk een niet belerende manier aan bod. Misschien is dat wel de grootste sterkte van de reeks – naast de spitsvondige namen van de nevenpersonages natuurlijk!  Ter ere van zijn 75ste verjaardag willen we zijn levenswerk dan ook bundelen in een prachtige integrale uitgave, waarvan hem op zijn verjaardag een exemplaar zal overhandigd worden.”

Foto: SVH