Onlangs zijn de opnames van het tweede seizoen van ASSISEN gestart

Delen met je netwerk?

In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. Tijdens de laatste aflevering wordt ook in dit nieuwe seizoen duidelijk of de kijker het al dan niet bij het rechte eind had in zijn oordeel.

Het verhaal

Wanneer de achttienjarige Luna Laeremans dood wordt aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard geeft haar grootvader, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager, toe dat hij zijn kleindochter om het leven bracht. Dejager, een diabetespatiënt, gebruikte naar eigen zeggen insuline om de depressieve Luna uit haar lijden te verlossen na een tragische val van haar paard. De ouders van het meisje ontkennen echter dat hun dochter uit het leven wilde stappen. Zij beweren dat haar grootvader druk op haar uitoefende om als jumpingruiter de eer van de familie te verdedigen nadat zijn eigen carrière noodgedwongen beëindigd werd. Toen Luna die droom niet meer kon waarmaken, lukte het Dirk niet zijn zware teleurstelling te verbergen. Dirk Dejager wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade, maar dat is buiten zijn advocaat Bregt Craps gerekend. Die haalt alles uit de kast om de jury ervan te overtuigen dat Dirk Dejager geen verbitterde moordenaar is, maar een liefdevolle grootvader.

An Miller, Filip Peeters en Katelijne Verbeke maken in dit tweede seizoen van Assisen opnieuw hun opwachting in de rechtbank. Daarnaast zijn er in ‘Assisen: de insulinemoord’ ook hoofdrollen voor Gene Bervoets (Rough Diamonds, Arcadia, Déjà Vu, Salamander, Tabula Rasa, Cordon,…), Willem De Schryver (Knokke Off, wtFock, …), Inge Paulussen (Twee zomers, Mijn slechtste beste vriendin, Clan, Witse, Beau Séjour,…), Greg Timmermans (Ben X, Dissier K, Het tweede gelaat,…) en nieuw jong talent Zita Windey (Wij waren daar), die met Assisen haar eerste grote TV-rol beet heeft.

Assisen is een concept van James Cooke geschreven door Ans Vroom, Pieter De Cnudde en Jef Hoogmartens en wordt geregisseerd door Frank Van Mechelen.

Het eerste seizoen van Assisen was goed voor gemiddeld 617.000 kijkers.

Assisen is een productie van EDtv ism Dedsit voor Play 4 gerealiseerd met de steun van de Belgische Tax Sheltermaatregel.

De opnames lopen tot oktober 2023. De reeks zal in 2024 op Play 4 te zien zijn.

Foto: SVH