Nieuwe single: “Familie”-acteur JO HENS zingt themanummer musical “Tot Altijd”

Delen met je netwerk?

Op vrijdag 12 januari werd de allernieuwste single van Jo Hens gereleased op de gekende platformen: ‘Tot Altijd’. Tekst werd geschreven door Timo Descamps en muziek en productie van de single werden gerealiseerd door Jérémie Vrielynck, ter gelegenheid van de gloednieuwe musical ‘Tot Altijd’, die vanaf 15 februari 2024 te zien zal zijn in het Fakkeltheater te Antwerpen.  

Tot Altijd’ is een dynamische, hitgevoelige song geworden. Jo Hens, o.m. bekend van zijn rol in “Familie”, speelt tevens de hoofdrol in de gelijknamige voorstelling van Au Fond Producties. Ook David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght spelen mee in deze beklijvende voorstelling. Deze nieuwe muziektheatervoorstelling werd gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks. Het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België blijft aangrijpend en spraakmakend tegelijk. Creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek op basis van het gelijknamige filmscript van Nic Balthazar. 

Niemand minder dan Jo Hens zal vanaf 15 februari de rol spelen van Mario Verstraete: de allereerste euthanasie-patiënt in België. Zijn verhaal en strijd vormen de bodem voor een ontroerende voorstelling, en wordt verteld in een intieme voorstelling met zes acteurs. Het script werd gebaseerd op dat van de gelijknamige film van Nic Balthazar, waar regisseur Manu Jacobs mee aan de slag ging om een theatervoorstelling van te maken. Timo Descamps leverde de liedteksten aan en Jérémie Vrielynck maakte de muziek. 

Op 12 januari krijgt het publiek alvast een primeur: het titelnummer ‘Tot Altijd’ wordt dan gereleased als voorproever van de voorstelling. Een nummer dat de verschillende facetten van Mario Verstraete belicht: zijn strijdlustigheid, zijn kracht maar ook zijn vermoeidheid en pijn. In de voorstelling wordt verteld hoe hij met MS moet leren omgaan en hoe moeilijk dat kan zijn. Het nummer weerspiegelt die harde evenwichtsoefening die Mario uiteindelijk de keuze deed maken om op een waardige manier uit het leven te stappen.

Tot de dag van vandaag blijft euthanasie een veelbesproken topic met weergaloze ruimte voor debat. De voorstelling zal dat debat niet uit de weg gaan en alle facetten van het verhaal zonder taboes tonen aan het publiek.

‘Tot Altijd’ van Jo Hens is vanaf nu beschikbaar via alle bekende muziekplatformen.

TOT ALTIJD brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt. Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg.

TOT ALTIJD is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater vanaf 15 februari 2024. 

Info en tickets: TOT ALTIJD brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt. Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg.

TOT ALTIJD is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater vanaf 15 februari 2024. 
Info en tickets: www.aufondproducties.be  

Foto: SVH