STREAMZ onthult voorjaarsprogramma met elke twee weken een nieuwe Vlaamse titel

Delen met je netwerk?

Streamz kondigt vandaag zijn voorjaarsprogramma voor 2024 aan, gevuld met een boeiende mix van fictie, documentaires, humor en reality. De Streamz kijker zal zich ook dit jaar tegoed kunnen doen aan het beste van eigen bodem en hoogwaardige internationale producties. Met een diepgeworteld geloof in de kracht van lokale verhalen, blijft Streamz investeren in Vlaamse content. In 2024 verschijnt er elke twee weken een nieuwe Vlaamse reeks op Streamz, waaronder maar liefst 6 nieuwe lokale fictiereeksen, 6 vervolgseizoenen van Vlaamse fictiereeksen en elke maand een nieuwe stand-up comedy show. Voor we vooruitblikken, nog even een terugblik op de straffe content die in 2023 te zien was op Streamz.

Dat de Streamz abonnee van Vlaamse content houdt, toont zich in de top 10 meest bekeken titels van 2023 waarvan maar liefst negen series van eigen bodem. De eerste plaats is voor de Streamz Original ‘Fair Trade 2 – De Weg Terug’, het tweede seizoen van de spannende misdaadreeks met Peter Van den Begin en Ella-June Henrard in de hoofdrol. Op de tweede plaats de Streamz Original documentaire ‘Zillion: The Lost Tapes’. De derde plaats is voor het gelauwerde ‘The Last of Us’. De verdere top 10 is voorbehouden voor producties van eigen bodem, met op plaats vier de fictiereeks ‘Exen’. Op vijf ‘De Expeditie: Groenland’ dat pas in december 2023 uitkwam op Streamz, gevolgd door het aangrijpende ‘Boris’ op zes. Het tweede seizoen van de Streamz Original jongerenreeks ‘2DEZIT’ komt binnen op de zevende plaats. Het meest recente seizoen van de Streamz Original realityreeks ‘Love Island’ kaapt de achtste plaats weg. Op negen het tweede seizoen van de Streamz Original ‘F*** You Very, Very Much’ ​ met Frances Lefebure, Daphne Wellens en Evelien Bosmans in de hoofdrol. En de tiende plaats tenslotte is voorbehouden voor Streamz Original ‘Déjà Vu – Alles is Voorbestemd’ met Yassine Ouaich en Lauren Versnick in haar eerste hoofdrol.

Vorig jaar kondigde Streamz aan nog meer te investeren in Vlaamse content. Daarvan zullen de kijkers ook dit jaar de vruchten kunnen plukken met dit voorjaar al heel wat nieuwe fictie zoals de Streamz Original ‘Styx’ en vervolgseizoenen van succesreeksen zoals ‘Billie vs Benjamin’, ‘Nonkels’ en de VRT-reeks ‘Onder Vuur’. Later dit jaar komen er nog heel wat nieuwe series aan. Daarvan licht Streamz al een puntje van de sluier op met aankondigingen zoals de Streamz Original ‘Kameleon’ geschreven door Kristof Hoefkens (‘Spitsbroers’, ‘Geldwolven’) en Malik Mohamed (‘Dertigers’) en de Streamz Original ‘Moresnet’ met Boris Van Severen (‘Een Goed Jaar’, ‘Skunk’) in de hoofdrol.

Naast fictie zet Streamz ook volop in op straffe documentaires, met dit voorjaar een focus op bloedstollende true crime. Zo zijn er nieuwe cases van de docureeks ‘True Crime Belgium’ en vergeten schandalen uit de Belgische geschiedenis met de Streamz Original docureeks ‘Bad Bad Belgium’ in een unieke animatiestijl. En er komt ook een nieuwe seizoen van de sensationele Streamz Original documentaire ‘Chasing Beauty’.

Dit jaar zal de Streamz abonnee ook weer de beste reality reeksen kunnen bingen. Streamz kondigt vandaag aan dat er een tweede seizoen van ‘Belgium’s Next Top Model’ aankomt, waarvoor deelnemers zich vanaf vandaag kunnen inschrijven.

Eerder kondigde Streamz al aan dat er in 2024 elke maand een nieuwe Vlaamse stand-up comedy show te zien zal zijn. Shows van onder andere Joost Van de Casteele, Xander De Rycke, Han Solo en Amelie Albrecht. Ontdek in het overzicht hieronder wat de eerstvolgende comedy shows zijn om de Streamz kijker van een dosis humor te voorzien.

Tenslotte komen er ook heel wat internationale top titels aan zoals ‘The Regime’ met Kate Winslet en Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, een nieuw seizoen van het gelauwerde ‘True Detective’, een tweede prequel op ‘Yellowstone’ genaamd ‘1883’, de nieuwe reeks ‘Sexy Beast’, het nieuwe seizoen van ‘Halo’, de Amerikaanse reality show ‘Are You the One?’ en de in Vlaanderen nog nooit eerder vertoonde reeks ‘Super Pumped: The Battle for Uber’ over de opkomst en val van de CEO van Uber, gespeeld door Joseph Gordon-Levitt.

Foto: SVH