Volledige cast bekend MASTER CLASS

Delen met je netwerk?

De voorstelling rond de legendarische operadiva Maria Callas krijgt alsmaar meer vorm. Producent Niels de Valk is regisseur van dienst. Brecht Callewaert vertolkt de rol van de operalegende die in deze voorstelling centraal staat. In de trailer worden Brecht Callewaert, Charles Vanden Broucke, Bas Bossaerts, Maud Hanssens, Bjorn Geudens en Morann De Langhe in hun rol geïntroduceerd. ‘Maria Callas’ is te zien in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater vanaf 7 juni. 

MASTER CLASS – KORTE INHOUD

In dit muziektheatervuurwerk wordt operadiva MARIA CALLAS terug tot leven gewekt. 

Aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek gelaten heeft en ze zelf haast niet meer kan zingen, geeft ze in New York een masterclass aan jonge zangers. Ze plaatst zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze de studenten – ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt – overhaalt, aanspoort en inspireert om de aria van hun leven te zingen terwijl ze zelf wegglijdt in herinneringen. Ze preekt vol passie over muziek. Ze sabelt haar leerlingen genadeloos neer en vertelt vooral over haar eigen twijfels en verlangen naar liefde. Ze sleept het publiek mee naar haar jonge jaren als lelijk eendje, ze haalt uit in haar felle haat tegen haar rivalen en de meedogenloze pers die haar eerste optredens afkraakte. 

We herbeleven haar triomfdagen bij La Scala, haar huwelijk met Meneghini en haar grote gedoemde liefde voor Aristoteles Onassis. Callas’ emotionele explosies, haar bijtende en verrassend scherpe humor, haar duizelingwekkende theatraliteit culmineren in een quasi monoloog over opofferingen in naam van de kunst, die de genialiteit van La Divina maar ook de kwetsbaarheid van deze omstreden figuur blootlegt.

MARIA CALLAS – ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS

Met live pianomuziek van o.a. Verdi, Puccini en Bellini.
Regie: Niels de Valk
Met: Brecht Callewaert, Charles Vanden Broucke, Bas Bossaerts, Maud Hanssens, Bjorn Geudens en Morann De Langhe.
Muzikale Leiding: Charles Vanden Broucke
Vocal coaching: Pascale Deturck
Foto affiche: Marc Drofmans
Portretten: Steven Hendrix
Vanaf 7 juni in Zwarte Zaal, Fakkeltheater
Tickets via www.fakkeltheater.be

Foto: SVH