THE PHANTOM OF THE OPERA komt naar Antwerpen!

Delen met je netwerk?

De populairste musical ooit, THE PHANTOM OF THE OPERA van Andrew Lloyd Webber, zal een maand lang te zien zijn in België, vanaf 6 februari 2025 in Stadsschouwburg Antwerpen. Het is de eerste keer dat de musical in zijn originele Engelse versie ons land aandoet. Tickets zijn nu te koop op www.phantomoftheopera.be.

De beroemdste musical van Andrew Lloyd Webber is ook een van de succesvolste in de entertainmentgeschiedenis. Hij speelde voor meer dan 160 miljoen mensen in 46 landen, 193 steden en in 21 talen. Bovendien won de musical ruim 70 grote theaterprijzen, waaronder zeven Tony Awards en vier Olivier Awards, inclusief die voor Beste Musical. De originele productie opende in 1987 in het Londense West End, waar de show de voorbije 38 jaar lang onafgebroken speelt.

THE PHANTOM OF THE OPERA, gebaseerd op de klassieke roman Le Fantôme de L’Opéra van Gaston Leroux en gesitueerd in het prachtige Parijs van de jaren 1930, vertelt het verhaal van een muzikaal genie dat alleen bekend staat als ‘The Phantom’. Hij spookt rond in de diepten van het operagebouw van Parijs.

Betoverd door het talent en de schoonheid van een jonge sopraan – Christine, maakt de Phantom haar tot zijn protegé en wordt hevig verliefd op haar. Onbewust van Christines liefde voor Raoul, leidt de obsessie van de Phantom tot een dramatische wending waarin jaloezie, waanzin en passies samenkomen.

Met 100 cast-, crew- en orkestleden, adembenemende decors, opzienbarende speciale effecten en meer dan 230 kostuums, bevat THE PHANTOM OF THE OPERA enkele van Andrew Lloyd Webber’s beroemdste en meest ontroerende muziekstukken, waaronder The Phantom of the Opera, Think of Me en Music of the Night. De originele cast recording, met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, is de bestverkochte cast recording aller tijden.

THE PHANTOM OF THE OPERA wordt in Antwerpen gepresenteerd door Broadway Entertainment Group en MB Presents, in samenwerking met The Really Useful Group. De oorspronkelijke producties in Londen en New York zijn van Cameron Mackintosh. The Really Useful Group Ltd., een bedrijf van Andrew Lloyd Webber, produceert, licentieert en promoot zijn shows en muziek over de hele wereld, waaronder enkele van de meest succesvolle en langstlopende musicals zoals ‘The Phantom of the Opera’, ‘Cats’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Evita’ en ‘Sunset Boulevard’.

Stadsschouwburg Antwerpen

Donderdag 6-13-20-27 februari – 20 uur
​Vrijdag 7-14-21-28 februari – 20 uur
​Zaterdag 8-15-22 februari en 1 maart – 20 uur
​Zondag 9-16-23 februari en 2 maart – 14 uur

Tickets vanaf 49 euro

De voorstellingen van THE PHANTOM OF THE OPERA spelen vanaf 6 februari tot 2 maart 2025. Tickets zijn te koop vanaf nu via www.phantomoftheopera.be.

Foto: Broadway Entertainment Group